zondag 3 augustus 2014

Waterpokken




Sam heeft sinds donderdagavond de waterpokken. Op dit moment zijn het er nog niet erg veel (ongeveer 15). Ik hoop dat het zo blijft, want tot nu toe gaat het best goed met hem. Hij heeft een klein beetje verhoogde temperatuur, maar speelt wel lekker buiten en zoekt af en toe wat verkoeling in het zwembadje.

Wat doen we om de jeuk te verminderen?
Tot nu toe hebben we het volgende gedaan:
1. Iedere dag maken we een havermoutbadje. We doen dan wat havermout in een oud washandje. Dat washandje knopen we goed dicht en hangen we als een soort theezakje in het bad. Het water wordt een klein beetje troebel. Als Sam uit bad komt gaan we met het washandje nog even over zijn lijfje en wringen we het uit. We spoelen hem niet meer af, maar deppen hem daarna droog met een handdoek. Het havermoutbadje schijnt het indrogen van de waterpokken te versnellen.

2. Van de huisarts kregen we de tip om de waterpokken een paar keer per dag in te smeren met zinkzalf. Tot nu toe hebben we dat nog niet erg vaak gedaan, omdat Sam er niet veel last van lijkt te hebben.
3. Van vrienden kregen we een pompje KidsClin. Dat is speciaal voor kinderen met waterpokken. We bewaren het pompje in de koelkast en het lijkt erg goed te werken. Wanneer we Sam ermee insmeren, krabt hij een hele tijd niet. We smeren hem drie keer per dag in met deze mousse.


Ik heb gelezen dat de waterpokken ongeveer 7 tot 10 dagen blijven. Het is het meest besmettelijk voor het verschijnen van de eerste vlekjes. Ik houd Sam even binnen tot de vlekjes zijn ingedroogd, want voor zwangere vrouwen schijnt het toch gevaarlijk te kunnen zijn.

1 opmerking:

  1. gelukkig heeft hij er niet echt last van,
    hopen dat meneer er snel vanaf is!
    liefs,
    denise

    BeantwoordenVerwijderen