maandag 21 juli 2014

Disneyland Parijs





Zaterdag zijn we thuisgekomen na een heerlijke vakantie in Frankrijk. We verbleven in een plaatsje vlakbij Parijs. Het was de eerste vakantie voor Fenne, die nu 5 maanden oud is. Met Sam waren we vorig jaar naar dezelfde camping geweest.

Naar Disneyland Parijs met een baby
Eerlijk gezegd vond ik het best spannend, naar Disneyland met een baby. In het park kwamen we erachter dat baby’s (tot 1 jaar) niet in attracties mogen. Niet dat ik van plan was om Fenne mee te nemen in attracties.. Toch wordt er wel aan de kleintjes gedacht. Zo is er een ‘babyroom’. In de babyroom is het mogelijk om eten, drinken, luiers en billendoekjes te kopen. Het is daar uiteraard wel veel duurder dan in de Franse supermarkten ;). In de babyroom kun je de kinderen ongestoord borstvoeding, flesjes of potjes geven. Ook is er een grote verschoonruimte, ideaal! Als je er ooit gebruik van gaat maken..  In het grote park vind je de babyroom tegenover het kasteel aan de rechterkant. In het andere park is het rechts van de ingang.

Switchen
Gelukkig konden we wel met Sam in attracties door de ‘babyswitch’. Één ouder gaat in de rij staan en geeft bij het instappen aan dat hij gebruik wil maken van de babyswitch. We kregen dan van de medewerker een kaartje. Met dat kaartje mochten we via de uitgang de attractie in. Meestal liep ik dan met Fenne naar een winkeltje en ging Sam met zijn papa in de rij staan. Zo kon Sam overal twee keer in.

Weer thuis
Alle kleding is inmiddels weer gewassen, maar nu staat er op zolder nog een volle wasmand met kleding die ik nog moet strijken.. zucht.. Daar ga ik dan nu maar eens aan beginnen!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten